SPECIALIZED EPIC HARDTAIL EXPERT CARBON

SPECIALIZED EPIC HARDTAIL EXPERT CARBON

SPECIALIZED

LARGE
-
-
€ 3999.00
IN VOORRAAD
LARGE
Gloss Storm Grey/Rocket Red
-
€ 3999.00
IN VOORRAAD
MEDIUM
-
-
€ 3999.00
IN VOORRAAD
MEDIUM
Gloss Storm Grey/Rocket Red
-
€ 3999.00
IN VOORRAAD
SMAL
Gloss Storm Grey/Rocket Red
-
€ 3999.00
IN VOORRAAD
SMAL
Satin Carbon/Charcoal
-
€ 3999.00
BINNENKORT LEVERBAAR
XL
-
-
€ 3999.00
BINNENKORT LEVERBAAR
XL
Gloss Storm Grey/Rocket Red
-
€ 3999.00
IN VOORRAAD

Met alle groei in volledig geveerde XC-fietsen, ontdekten we dat de hardtails een beetje hetzelfde oud begonnen te worden, dezelfde oud. Dus dachten we bij onszelf: 'Welke betere tijd dan nu om de zaken op te schudden met een modern, revolutionair ontwerp?' Zeg hallo tegen de Epic Hardtail Expert. Het is een van de lichtste frames die we ooit hebben gemaakt, de schalen rond 1175 g kantelend. En om het zo licht te maken, hebben we het hele frame van onze overtreffende trap FACT 11m carbonvezel gebouwd en toen hebben we wat aanwijzingen van onze racefietsen genomen. We hebben het Rider-First Engineered ™ -concept geleend dat is ontstaan ​​met het Tarmac. Nu past het frame-ontwerp de specificiteit toe op elke buismaat en carbon lay-up voor elke framegrootte. Dit zorgt voor de optimale balans tussen stijfheid, gewicht en reactievermogen, dus elk frame, ongeacht de grootte, presteert precies zoals we het bedoeld hebben. Voor de build brengt deze Epic Hardtail met succes de balans tussen prestaties en prestaties, met een op maat gemaakte RockShox SID-voorvork met Brain, SRAM GX Eagle ™ 12 versnellingen en snel te versnellen Roval Control Carbon-wielen. Door een FACT 11m-frame van koolstofvezel te koppelen met onze XC 29 Geometry, plaatst dit Epic een focus op revolutionaire buishoeken en een licht totaalgewicht voor explosieve snelheid en behendige handling op het racecircuit. SRAM's 12-speed GX Eagle groepset, met zijn 10-50t cassette, biedt een breed versnellingsbereik waarmee je de beklimmingen kunt laten draaien, maar toch genoeg top hebt voor de afdalingen. One-by setups verlagen ook het gewicht en maken het bijna onmogelijk om een ketting te laten vallen. De nieuwe Control Carbon-wielen van Roval hebben veel van de kenmerken van de Control Sl-wielen, zoals een 25 mm binnenbreedte en een nieuwe vormgevende tractie, laag gewicht en duurzaamheid, allemaal topprioriteiten. We hebben ook de geometrie aangepast voor meer snelheid en stabiliteit door de hoek van de balhoofdbuis te versoepelen, de bovenbuis te verlengen en de hoek van de zitbuis te corrigeren. Op deze manier voelt het meer geplant dan ooit, en eerlijk gezegd, het is stom snel. We hebben ook de afstand tussen de achterwielen verbreed tot 12x148 mm en inclusief de kabelgeleiding van de gedeelde split-housing.

FRAME

Specialized FACT 11m, XC Geometry, internal split-housing cable routing, PF30 BB, 12x148mm rear-end, triangulated post-mount 160mm brake

FORK

RockShox SID 29 w/ Brain, bottom-adjust Brain Fade, 15x110mm Maxle® Stealth thru-axle, 51mm offset, (S: 90mm, M-XL: 100mm of travel)

FRONT HUB

Specialized, sealed cartridge bearings, 15x110mm spacing, 28h

REAR HUB

Specialized, sealed cartridge bearings, 12x148mm thru-axle, 28h

SPOKES

DT Swiss Industry

RIMS

Roval Control Carbon, 25mm internal width, tubeless-ready

INNER TUBES

Presta, 60mm valve

FRONT TIRE

Fast Trak, GRIPTON® compound, 60 TPI, 2Bliss Ready, 29x2.3"

REAR TIRE

Fast Trak, GRIPTON® compound, 60 TPI, 2Bliss Ready, 29x2.1"

CRANKSET

Truvativ STYLO, DUB

CHAINRINGS

SRAM Eagle, 32T

BOTTOM BRACKET

SRAM, DUB, PF30

SHIFT LEVERS

SRAM GX Eagle, trigger, 12-speed

REAR DERAILLEUR

SRAM GX Eagle, 12-speed

CASSETTE

SRAM GX Eagle, 12-speed, 10-50t

CHAIN

SRAM GX Eagle, 12-speed

FRONT BRAKE

SRAM Level TL, hydraulic disc

REAR BRAKE

SRAM Level TL, hydraulic disc

HANDLEBARS

Specialized Alloy Minirise, 10mm rise, 750mm, 31.8mm clamp

GRIPS

Specialized Sip Grip, half-waffle, S/M: regular thickness, L/XL: XL thickness

STEM

Specialized XC, 3D-forged alloy, 4-bolt, 6-degree rise

SADDLE

Body Geometry Phenom Comp, Adaptive Edge design, hollow Cr-Mo rails, 143mm

SEATPOST

Specialized, alloy, single-bolt, 27.2mm

SEAT BINDER

Specialized Alloy, 30.0mm

PEDALS

Specialized Dirt