ROUBAIX EXPERT 2021

ROUBAIX EXPERT 2021

SPECIALIZED

58
Satin Carbon/White
-
€ 5499.00
IN VOORRAAD

Met zes overwinningen in Parijs-Roubaix heeft onze Roubaix bewezen dat Smoother sneller is. Tot dit moment is Smoother echter met enkele compromissen gekomen. Maar nu niet meer. De geheel nieuwe Roubaix Expert levert nu compliance zonder compromis door de introductie van een radicaal nieuwe Future Shock 2.0 die je meer controle en demping opties geeft, en een nieuwe Pavé zadelpen die onze meest gebalanceerde Roubaix tot nu toe creëert. Kijk daarbij nog naar de aerodynamica die gelijk is aan de Tarmac, en een Rider -First Engineered ™ frame dat een serieus gewicht heeft kwijtgescholden. Is het nog steeds comfortabel? Natuurlijk, maar noem het geen comfortfiets, want de prestaties stonden achter elke technische beslissing die we namen. Dit is de nieuwe Roubaix. Voor de bouw specificeerden we de Expert met Shimano Ultegra Di2 vanwege zijn krachtige hydraulische schijfremmen en superscherp schakelen met 11 versnellingen. Natuurlijk rol je op stevige wielen dankzij een DT R470 Disc-wielset. Het nieuwe frame levert compliance zonder compromissen dankzij de perfecte balans tussen aerodynamica, Rider-First Engineering, compliance en een licht gewicht dankzij de constructie van FACT 10r. Met buisvormen die zijn geboren in onze FreeFoil Shape Library en gevalideerd in de Win Tunnel, is de nieuwe Roubaix meer aero dan de Tarmac SL6. Ondertussen, om het gewicht en de rijkwaliteit te garanderen, kozen we voor een Rider-First Engineered ™ -ontwerp voor optimale stijfheid en flexibiliteit in alle maten, van 44 tot 64 cm. Natuurlijk heeft het frame daarbij een serieus gewicht verloren. En om je voor te bereiden op je eigen Hell of the North, hebben we ruimte gemaakt voor 33 mm-banden. Om bij het nieuwe frame te passen, hebben we ook een geheel nieuwe S-Works Pavé-zadelpen ontwikkeld. Het is niet alleen de eerste comfortabele zadelpen die OOK aerodynamisch is, maar ook nog eens zonder extra gewicht of moeilijke constructies. Beginnend met hetzelfde D-vormige ontwerp als op de Tarmac, hebben we nog een stap extra gezet door extra flex in het bovenste gedeelte te creëren en een nieuw drop-clamp ontwerp in het frame te ontwikkelen. Dit zorgt voor veel comfort, terwijl het perfect in balans blijft met de voorkant, zodat je een soepele en gebalanceerde rit krijgt, hoe ruig het terrein ook is. De Future Shock 2.0 is het resultaat van de eisen van onze professionele rijders voor de kasseien van Roubaix. Het is soepeler, sneller en geeft je meer controle via een knop boven op de stuurpen. Deze knop past de compressie aan van volledig open tot dicht, terwijl er intern hydraulisch gedempte onderdelen de rebound regelen. Voeg het toe en deze nieuwste versie vermindert vermoeidheid en verhoogt je snelheid, ongeacht het terrein. De nieuwe Smooth Boot, top cap en Future Stem verbeteren ook de esthetiek, zodat je een zuivere overgang krijgt van balhoofdbuis naar stuurpen.

FRAME

FACT 10R, Rider First Engineered™ (RFE), FreeFoil Shape Library tubes, threaded BB, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc

VORK

Future Shock 2.0 w/ Damper, Smooth Boot, 12x100 mm thru-axle, flat-mount

VOORWIEL

DT Swiss R470 rim, 20mm internal width, tubeless ready, 24h, Specialized full sealed bearing thru axle hub, centerlock disc, DT Swiss Champion 14G stainless steel spokes, DT Swiss brass nipples.

ACHTERWIEL

DT Swiss R470 rim, 20mm internal width, tubeless ready, 24h, Specialized full sealed bearing thru axle hub, centerlock disc, alloy freehub body, DT Swiss Champion 14G stainless steel spokes, DT Swiss brass nipples.

BINNENBAND

Presta, 48mm valve

VOORBAND

Specialized Turbo Pro, 700x28mm

ACHTERBAND

Specialized Turbo Pro, 700x28mm

CRANKSTEL

Shimano Ultegra R8000, HollowTech 2, 11-speed

TANDWIELEN

50/34T

TRAPAS

Shimano Ultegra, BBR60

SCHAKELHENDELS

Shimano Ultegra Di2 Disc R8070

VOORDERAILLEUR

Shimano Ultegra Di2 R8050, braze-on

ACHTERDERAILLEUR

Shimano Ultegra RX, RX805

CASSETTE

Shimano Ultegra, 11-speed, 11-34t

KETTING

Shimano Ultegra, 11-speed

VOORREM

Shimano Ultegra Di2 Disc R8070

ACHTERREM

Shimano Ultegra Di2 Disc R8070

STUUR

Specialized Hover Expert, Alloy, 125mm Drop, 75mm Reach w/Di2 Hole

STUURLINT

Supacaz Super Sticky Kush

STUURPEN

Future Stem, Pro

ZADEL

Body Geometry Power Expert

ZADELPEN

S-Works Pave

ZADELPENKLEM

Hidden drop clamp