ROUBAIX COMP 2021

ROUBAIX COMP 2021

SPECIALIZED

54
CLAY/CAMELEON
-
€ 3999.00
IN VOORRAAD
54
Gloss Ice Blue/Dove Grey/Cool Grey
-
€ 3999.00
IN VOORRAAD

Met zes overwinningen in Parijs-Roubaix heeft onze Roubaix bewezen dat Smoother sneller is. Tot dit moment is Smoother echter met enkele compromissen gekomen. Maar nu niet meer. De gloednieuwe Roubaix levert nu een compromisloos compliance door de introductie van een radicale nieuwe Future Shock 1.5 die je meer controle geeft op ruwe wegen, en een nieuwe Pavé-zadelpen die onze meest uitgebalanceerde Roubaix tot nu toe creëert. Kijk daarnaast nog even naar de aerodynamica die gelijk is aan de Tarmac, en een Rider-First Engineered™-frame dat een serieus gewicht is kwijtgescholden. Is het nog steeds comfortabel? Natuurlijk, maar noem het geen comfortfiets, want de prestaties lagen aan de basis van elke technische beslissing die we namen. Dit is de nieuwe Roubaix. Deze Roubaix Comp biedt een enorme waarde, maar net als het frame zelf levert deze waarde geen compromissen op. We hebben het gespecificeerd met Shimano's Ultegra 11-speed groepset voor zijn scherpe schakelingen en krachtige hydraulische schijfremmen, evenals soepele en stevige DT R470-disc wielen. En natuurlijk niet te vergeten de geheel nieuwe S-Works Pavé-zadelpen, 28 mm Turbo Pro-banden en ons favoriete Power Sport zadel. Het nieuwe frame levert compliance zonder compromissen dankzij de perfecte balans tussen aerodynamica, Rider-First Engineering, compliance en een licht gewicht dankzij de constructie van FACT 10r. Met buisvormen die zijn geboren in onze FreeFoil Shape Library en gevalideerd zijn in de Win Tunnel, is de nieuwe Roubaix meer aero dan de Tarmac SL6. Ondertussen hebben we, om het gewicht en de rijkwaliteit te garanderen, gekozen voor een Rider-First Engineered ™ -ontwerp voor optimale stijfheid en flexibiliteit in alle maten, van 44 tot 64 cm. Natuurlijk heeft het frame daarbij een serieus gewicht verloren. En om je voor te bereiden op je eigen Hell of the North, hebben we ruimte gemaakt voor 33 mm-banden. Om bij het nieuwe frame te passen, hebben we ook een geheel nieuwe S-Works Pavé-zadelpen ontwikkeld. Het is niet alleen de eerste comfortabele zadelpen die OOK aerodynamisch is, maar ook nog eens zonder extra gewicht of moeilijke constructies. Beginnend met hetzelfde D-vormige ontwerp als op de Tarmac, hebben we nog een stap extra gezet door extra flex in het bovenste gedeelte te creëren en een nieuw drop-clamp ontwerp in het frame te ontwikkelen. Dit zorgt voor veel comfort, terwijl het perfect in balans blijft met de voorkant, zodat je een soepele, gebalanceerde rit krijgt, hoe ruig de weg ook is. Met 20 mm getunede veerweg, levert de Future Shock 1.5 niet alleen een soepeler, comfortabeler rijgedrag, maar vermindert het ook vermoeidheid en verhoogt het de snelheid op ruw terrein. De nieuwe Smooth Boot verbetert ondertussen de esthetiek om een nette overgang van de balhoofdbuis naar de stuurpen te verwezenlijken.

FRAME

FACT 10R, Rider First Engineered™ (RFE), FreeFoil Shape Library tubes, threaded BB, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc

VORK

Future Shock 1.5 w/ Smooth Boot, 12x100mm thru-axle, flat-mount disc

VOORWIEL

DT Swiss R470 rim, 20mm internal width, tubeless ready, 24h, Specialized full sealed bearing thru axle hub, centerlock disc, DT Swiss Champion 14G stainless steel spokes, DT Swiss brass nipples.

ACHTERWIEL

DT Swiss R470 rim, 20mm internal width, tubeless ready, 24h, Specialized full sealed bearing thru axle hub, centerlock disc, alloy freehub body, DT Swiss Champion 14G stainless steel spokes, DT Swiss brass nipples.

BINNENBAND

Presta, 48mm valve

VOORBAND

Specialized Turbo Pro, 700x28mm

ACHTERBAND

Specialized Turbo Pro, 700x28mm

CRANKSTEL

Shimano Ultegra R8000, HollowTech 2, 11-speed

TANDWIELEN

50/34T

TRAPAS

Shimano Threaded BSA BB

SCHAKELHENDELS

Shimano Ultegra Disc R8020

VOORDERAILLEUR

Shimano Ultegra R8000, braze-on

ACHTERDERAILLEUR

Shimano Ultegra RX800, 11-speed

CASSETTE

Shimano Ultegra, 11-speed, 11-34t

KETTING

Shimano Ultegra, 11-speed

VOORREM

Shimano Ultegra Disc R8020

ACHTERREM

Shimano Ultegra Disc R8020

STUUR

Specialized Hover Comp Alloy Bar, 125 Drop x 75 Reach 

STUURLINT

Supacaz Super Sticky Kush

STUURPEN

Future Stem, Comp, w/Integrated computer mount

ZADEL

Body Geometry Power Sport, steel rails

ZADELPEN

S-Works Pave

ZADELPENKLEM

Hidden drop clamp