ALLEZ SPRINT COMP 2022

ALLEZ SPRINT COMP 2022

SPECIALIZED

52
gloss oasis/cool grey
-
€ 3300.00
IN VOORRAAD
56
Tarmac Black/Brushed Foil
-
€ 3300.00
-
UIT VOORRAAD
58
Tarmac Black/Brushed Foil
-
€ 3300.00
IN VOORRAAD

We hebben de gloednieuwe Allez Sprint ontworpen met de Tarmac SL7 als voorbeeld. Door de Tarmac uit elkaar te halen en opnieuw op te bouwen met onze Smartweld-technologie. We hebben alle innovaties en inzichten die we tijdens de ontwikkeling hebben opgedaan gebruikt om de nieuwe Allez Sprint te maken. Of je nu gaat voor de jacht naar een nationale titel of je vrienden aanvalt na 15 minuten tijdens de easy zondagrit, we zijn niet beledigd als je de Allez verwart met de Tarmac SL7. Sommigen noemen het misschien een carbon-kopie, wij noemen het 's werelds eerste aluminium superbike. Klimmen, bochten nemen, sprinten - de Allez Sprint Comp doet het beter en sneller dan elke andere aluminium racefiets die er is. Met het Shimano 105 schakelsysteem, hydraulische schijfremmen, DT R470 Disc lichtmetalen wielen en het favoriete Body Geometry Power zadel leveren het ultieme in prestaties en waarde. De Allez Sprint is de snelste aluminium racefiets in de geschiedenis, dankzij de tijd die zijn broer, de Tarmac SL7, in de wind heeft gespendeerd. Het zijn details, zoals de meest complexe gelegeerde balhoofdbuis die we ooit hebben gemaakt en geïntegreerde kabels, die ervoor zorgen dat hij 41 seconden sneller is op 40 km dan de vorige Allez Sprint. Dat is nog eens een facelift. Met 41 seconden winst kun je een podiumfoto in je Instagram-feed hebben! Of je nu een sprint trekt vanuit de laatste bocht of aanvalt als een jonge Italiaan in de Giro, de Allez Sprint, met zijn bottom bracket en onderbuis uit één stuk, levert de meedogenloze efficiëntie van aluminium met ongekende stabiliteit. Door balans te vinden tussen kracht op de pedalen en input op het stuur, ben je op de Allez Sprint snel en zelfverzekerd. Dicht het gat met het peloton, leg je ellebogen over het stuur in de laatste meters, versnel op de meest technische afdalingen, zonder het gevoel te hebben dat je tien rondes met een te zware fiets hebt gereden. De verlaagde staande achtervork, de carbon zadelpen en de vork van de Tarmac SL7 maken de Allez Sprint soepel in het zadel en precies aan het stuur - allemaal met Tarmac SL7’s World Championship-bewezen geometrie. Hij is comfortabel én mooi. Één innovatie helpt ons meer dan alle andere om de aerodynamica, krachtoverbrenging en handling van de nieuwe Allez Sprint te leveren: Smartweld. Het maken van de snelste fiets ter wereld uit carbon was een uitdaging, maar die van de snelste aluminium fiets was nog groter. We hebben de trapas en onderbuis uit één stuk aluminium gehydrovormd, onze meest complexe aluminium balhoofdbuis ooit gemaakt en samengevoegd met Smartweld. Dat maakt de Allez Sprint tot de eerste aluminium superbike.

Remmen

ACHTERREM

Shimano 105, Hydraulic disc

VOORREM

Shimano 105, Hydraulic disc

Wielen en banden

ACHTERBAND

Turbo Pro, 60 TPI, folding bead, BlackBelt protection, 700x26mm

ACHTERWIEL

DT Swiss R470 rim, 20mm internal width, tubeless ready, 24h, Specialized full sealed bearing thru axle hub, centerlock disc, alloy freehub body, DT Swiss Champion 14G stainless steel spokes, DT Swiss brass nipples.

VOORWIEL

DT Swiss R470 rim, 20mm internal width, tubeless ready, 24h, Specialized full sealed bearing thru axle hub, centerlock disc, DT Swiss Champion 14G stainless steel spokes, DT Swiss brass nipples.

BINNENBAND

Presta, 40mm valve

VOORBAND

Turbo Pro, 60 TPI, folding bead, BlackBelt protection, 700x26mm

Aandrijving

KETTING

KMC X11 Extra Lightweight, 11-speed

TANDWIELEN

52/36T

CRANKSTEL

Shimano 105 R7000, HollowTech 2, 11-speed

TRAPAS

Shimano Threaded BSA BB

ACHTERDERAILLEUR

Shimano 105 R7000 GS, medium cage, 11-speed

SCHAKELHENDELS

Shimano 105 R7020, hydraulic disc

VOORDERAILLEUR

Shimano 105 R7000, braze-on

CASSETTE

Shimano 105, 11-speed, 11-28t

FRAMESET

FRAME

Specialized E5 Premium Aluminum Disc frame with D'Aluisio Smartweld Sprint Technology, hydroformed aluminum tubing, tapered head tube, fully internally routed cables, threaded BB

COCKPIT

STUUR

Specialized Shallow Drop, 6061, 70x125mm, 31.8mm clamp

ZADEL

Body Geometry Power Sport, steel rails

STUURLINT

Supacaz Super Sticky Kush

ZADELPEN

2021 S-Works Tarmac Carbon seat post, FACT Carbon, Di2 Compatible, 20mm offset

STUURPEN

Specialized, 3D-forged alloy, 4-bolt, 7-degree rise

Suspension

VORK

FACT Carbon, 12x100mm thru-axle, flat-mount disc

* Specificaties kunnen wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving.